Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Pıçoç - Şorbıt Sind


Malzemeler

  • 1 Adet soğan
  • 3 Adet domates
  • 3 Adet sivri biber
  • 250 Gram kavurma (isteğe göre)
  • 2 Su bardağı ince bulgur (sind)
  • 3 Yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 Yemek kaşığı domates-biber karışık salça
  • 1 Çay kaşığı karabiber
  • 1 Tatlı kaşığı pul biber
  • 5 Su bardağı su
     

 Hazırlanışı

        İnce doğranmış soğanlar ve yağ bir tencereye alınır, ocağa konur.Biraz çevrildikten sonra doğranmış biberleri eklenir.Biberler biraz kavrulduktan sonra kavurma ve domates konur,kavrulmaya devam edilir.Daha sonra salça eklenir,bir iki kez çevrildikten sonra kaynar su ve bulgur eklenir.bulgur pişince altı kapatılır ve maydanoz serpilir.Koyu çorba kıvamındadır.