Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Hıntıye (Dövme Çorba)

hintiye.jpeg

Hıntıye (Dövme Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 Su bardağı aşurelik buğday
  • 250 Gram kemikli veya kuşbaşı kuzu eti
  • 1 Adet kurusoğan
  • 1 Yemek kaşığı dometes - biber karışıuk salça
  • 2 Yemek kaşığı tereyağ 
  • 1 Çay kaşığı tuz
  • 1 Çay kaşığı karabiber 
  • 1 Tatlı kaşığı pulbiber
  • Su

Hıntıye (Dövme Çorbası) Tarifi Nasıl Yapılır?

        Et, buğday(Osmanlıca Hınta) doğranmış soğan, tuz ve biber bir tencereye konur.Üzerini dört parmak geçecek kadar soğuk su ilavesi ile iyice haşlanır.Etler kemiklerinden ayrılacka derecede iyi pişer.Daha sonra tereyağında salça kavurulup üzerine eklenir.Bir miktar daha kaynatılır.Pişinceye kadar su kontroluü yapılmalıdır.