Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Asabıt Hanva

asabit_hanva1.jpg
Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 Kg köftelik bulgur
  • 2 Yemek kaşığı tuz
  • Islatacak kadar su

İç malzemesi;

  • 250 Gr nohut (haşlanmış)
  • 3 Adet biber
  • 3 Adet domates
  • 1 Yemek kaşığı domates salçası
  • 1 Yemek kaşığı biber salçası
  • 1 Yemek kaşığı tuz
  • Pul biber
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ
  • 2 Lt su ( sıcak )

Üzeri için(isteğe göre);

  • Reyhan
  • Limon (Yoksa limon tuzu da olabilir )

Hazırlanışı

        Hamur malzemelerini karıştırdıktan sonra 2 saat bekletilir.Bekledikten sonra kulak memesinden biraz sert olacak şekilde yoğurulur.Küçük yuvarlaklar halinde tabanı yağlı tepsiye konur.İç malzemelerini yapmaya başlanır. Öncelikle yağda biberler kavrulur ve domates ekliyoruz.Salça ve baharat ekleyip tekrar kavrulur.Sonra 2 lt sıcak suyu ilave edilir.Kaynamaya yakın haşlanmış nohut eklenir.Kaynadıktan sonra yuvarlanmış top hamurlar iç malzemeye eklenir.Pişirme süresi boyunca ara ara karıştırılır. Afiyet olsun.
 
                                                                                                                              KAYNAK:Siirt Mutfağı Kitabı