Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Meşike - Maşik Çorbası

Kapak Resmi
Malzemeler

  • Bir su bardağı maş fasulyesi
  • 1 orta boy soğan
  • Bir kapya biber
  • 1 adet köy biberi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası

Hazırlanışı

        Öncelikle yağımızı tencereye alıyoruz sırasıyla soğanları biberleri atıyoruz hafif karamelize olduktan sonra salçaları ilave ediyoruz Daha sonra baharatları ekliyoruz. Akşamdan ıslatıp daha sonra yıkayıp 10 dakika kaynattığımız maş fasulyesini de ilave ettikten sonra üzerine Kaynar suyunu ilave ediyoruz Kaynamaya bırakıyoruz Kaynadıktan sonra 30 dakika pişiriyoruz servise hazırdır