Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Adesiye Çorbası

Kapak Resmi
Malzemeler 

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 6 su bardak et suyu veya su
  • Yarım su bardağı erişte 
  • Soğan
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kasşığı sıvı yağ
  • Bir tutam kekik
  • 1 kaşık salça
  • Tuz

Hazırlanışı

        Ayıklanıp bol suda bir gece öncesinden bekletilen mercimeğin suyu süzülür.Bir tencereye konup su ilave edilerek haşlanır.Suyu süzülür.Soğanlar doğranır ve tencereye soğan ile yağ konup kavrulur.Salça,tuz ve su ilave edilip kaynamaya bırakılır.Su kaynayınca haşlanmış mercimek katılıp şehriye katılır.Pişince ateşten alınıp kekik ilave edilir.Sıcak olarak servis yapılır