Şorbıt Basal (Yeşil Soğan Çorbası)
Şorbıt Basal (Yeşil Soğan Çorbası)
Malzemeler
- Pişmiş kavurma 3-4 yemek kaşığı kadar (kavurma eti yağsız kısmından kullanılır ve kavurmanın altında biriken sıvı yağdan da 2-3 kaşık kadar kullanılır )
- Kışlık domates ve kapya biber sosu 4-5 yemek kaşığı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 er çay kaşığı kişniş, karabiber
- 2 şer çay kaşığı toz biber ve tuz
- 1 su bardağından biraz eksik köftelik bulgur ( çiğ köftelik kadar ince olmayacak)
- 6 su bardağı kaynar su
- 8-10 dal taze yeşil soğan
Yapılışı
Kavurma biraz da yağı ile birlikte bir tencereye koyulur, içerisine domates biber sosu (sos yoksa rondodan kapya biber ve domates geçirerek de ekleyebilirsiniz ) salçalar ve baharartlar eklenir (baharatlar isteğe göre miktar ve çeşit olarak ayarlanabilir ) bir süre pişirildikten sonra 6 su bardağı su eklenir, ve hemen bulgur da eklenir, 5 dakika kaynadıktan sonra taze soğan eklenir. Çorba su yeniden kaynamaya başlayınca 10 dakika pişmeye bırakılır ve servise hazır.Üzerine biraz toz sumak çok yakışır. Bu farklı lezzeti sevdiklerinizle buluşturabilirsiniz artık.