Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Sarı Burma

sari.jpg
MALZEMELER

Hamuru için:
  • 1 kg un
  • 3 adet yumurta
  • Yeteri kadar su
  • 1 tutam tuz
İçi için:
  • 1 kg 200 gram ceviz
  • Açmak için: Nişasta
Üzerine:
  • 400 gram tereyağı
  • Şerbeti için:
  • 1 kg 250 gram toz şeker
  • İki buçuk su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Hazırlanışı

        Öncelikle hamur için un ve tuzu derin bir kaba eleyin. İçine yumurtaları kırın ve orta sertlikte bir hamur elde edene kadar su ekleyip, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurdan 15 adet beze koparın. Düz bir zemine nişasta serpin ve yufkayı çok ince olacak şekilde açın. İçine ince dövülmüş ceviz serpin ve oklava ile birlikte yufkayı sarın. Daha sonra oklavaya sarılı cevizli yufkayı büzerek oklavadan çıkarın ve yağlanmış fırın tepsisine en dıştan başlayarak dizin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve dıştan içe doğru dizin. Üzerine iyice kızdırılmış tereyağını gezdirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip, iki taşım daha kaynatın ve sıcak tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Şerbeti çektikten sonra servis yapın.