Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Siirt Pastası


Malzemeleri

  • 4 yumurta (birinin sarısını üzeri için ayır)
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 buçuk su bardağı yoğurt
  • 1 buçuk su bardağı vita katı yağ (margarin veya sıvı yağ da olur yağ)
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • İsteğe göre bir kaç damla limon suyu
  • Aldığı kadar un (3,5 su bardağı)

Üzeri için;

  • Ayırdığımız yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı ceviz

Hazırlanışı

İlk önce yumurtaları bir kaba alalım(birinin sarısını üzeri için ayırıyoruz)Üzerine toz şekeri ilave edip çırpalım.Yoğurt ekleyip çırpmaya devam edelim.Vita yağı eritip ekleyelim.Sonra da un ve karbonatı ekliyoruz.Kıvamı muhallebi gibi biraz katı olmalı.Tepsiye yağlı kağıt serelim.Sonrada kaşıkla hamurdan tepsiye dökelim. Hamur tepside top top duruyorsa kıvamı olmuş demektir.Bitinceye kadar aynı işlemi yapıyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp cevizle süsleyelim.200 derece soğuk fırında üzeri ve altı kızarıncaya kadar pişiriyoruz.