Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Rayoşu Meketip

raayos_u_meketip_020.jpg

MALZEMELER

 
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su
  • 3 su bardağı pekmez
  • 1,5 su bardağı ceviz
  • Aldığı kadar un
Kızarmak için;
  • Sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

 
        Yoğurma kabına yumurta, yoğurt, sıvı yağ, tuz, kabartma tozu ve su konularak karıştırılır. Unu da yavaş yavaş eklenerek hamur yoğurulur. Elde edilen hamur ince açılır. Yaklaşık 3 cm.lik kareler kesilir. Her karenin ortasına yarım ceviz koyularak mektup şeklinde kapatılır. Rayoş meketipler kızgın yağda kızartıldıktan sonra pekmeze atılır. 3-5 dakika peklemezde bekletildikten sonra alınarak servis edilir.