MALZEMELER
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı su
- 3 su bardağı pekmez
- 1,5 su bardağı ceviz
- Aldığı kadar un
Kızarmak için;
HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabına yumurta, yoğurt, sıvı yağ, tuz, kabartma tozu ve su konularak karıştırılır. Unu da yavaş yavaş eklenerek hamur yoğurulur. Elde edilen hamur ince açılır. Yaklaşık 3 cm.lik kareler kesilir. Her karenin ortasına yarım ceviz koyularak mektup şeklinde kapatılır. Rayoş meketipler kızgın yağda kızartıldıktan sonra pekmeze atılır. 3-5 dakika peklemezde bekletildikten sonra alınarak servis edilir.