Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Gebole Tatlısı

gebole_011.jpg
Gebole Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gramtereyağı
  • 1,5 su bardağıun
  • 6 su bardağısüt
  • 1 su bardağıtoz şeker
  • 1 su bardağıpekmez(üzeri için)
  • 4 adetceviz(üzeri için)

Gebole Tatlısı Tarifinin Püf Noktası

        Gebole tatlısını yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli püf noktası; içerisinde topak oluşmaması için sütü bardak bardak ve karışıma tamamen yedirerek ilave etmenizdir.

Gebole Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

        Derince bir tencerede tereyağını eritin, içerisine unu ilave edin ve unun rengi değişip, karamel rengi olana dek hiç durmadan kavurun. Yanmasına kesinlikle müsaade etmemek için sürekli karıştırmanız oldukça önemli.Un iyice kavrulduktan sonra sütü bir bardak sütü ilave edin. Karışıma tamamen yedirdikten sonra bir bardak daha süt ilave edin. Bu şekilde 6 bardak sütü ekleyin ve güzelce karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın.Ardından şekeri ekleyin ve güzelce karıştırın. Muhallebiniz kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika daha karıştırın ve altını kapatınHazırladığınız muhallebiyi servis kaselerine paylaştırın ve soğumaya bırakın. Oda ısısında soğuduktan sonra üstlerine pekmez gezdirin ve ceviz içi ile süsleyin.Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin.